ÖNE ÇIKAN KONULAR

İPUÇLARI

14 Temmuz 2017 Cuma

Su ile Tedavi

Hidroterapi su ile tedavidir ve geleneksel tıpta hastalıkların tedavisinde ve ilerlemesinin durdurulmasında kullanılıyor. Bu tedavi yönteminin uygulanması vücudu önemli ölçüde güçlendirir, onarır ve bir çok psikosomatik bozuklukları iyileştirir.
Akuaterapi psikoterapik ve doğrudan beden hastalıklarının tedavisi ile ilgili olarak yapılır. Tecrübe gösterir ki, su ortamına uyum ve ona karşı korkunun def edilmesi psikolojik sorunların kolay çözüm olmasına neden olur. Özellikle psikolojik değerlendirme önemli ölçüde artırır, çevresiyle ilişkilerde iyiye doğru değişiklikler gözlenir, ruh iyileşiyor, hasta çeşitli "fobi", izah edilmeyen heyecan ve diğer olumsuz fizyolojik durumlardan muaf olur.

Su ile Tedavi Edilen Hastalıklar


ASu ile tedavi diğer adıyla akuaterapi, özellikle, yüzme çocuklara iyi gelir. Su ile iletişim onlarda yeni duygular uyandırır, duygular alemini anlamaya yardımcı olur, gelişme ve olgunlaşmanın geniş perspektiflerini açıyor. Su cildi temizler, kan dolaşımı ve solunumun iyileşmesine, kasların gelişmesine neden olur. Suya giren vücut  benzer duruma düşmesi iskelet-kas sistemini hafifletmeye, kalp-damar ve dayanak-hareket sistemlerini ek olarak yüklemeden terapötik etki yöntemlerinden yararlanarak sağlar. Su çok güzel hafifletici araçtır ve onun yardımı ile yaşam tonu ve enerji yükseliyor. Akuaterapistrese ve depresyona karşı olumlu etkisi vardır.

Banyo prosedürleri akuaterapinin bir türü olarak kabul edilir. Düzenli şekilde su ile temasta olarak onu içeriye ve dışa kabul etmekle psixoemosional konfor elde etmek mümkündür. Su ile tedavi ile birlikte suda tedavi beden eğitimi - hidrokinezoterapiya da çok yararlıdır ve vücudun güçlendirilmesi için yapılan su jimnastiği ve su altı masajdan oluşur.
Su ortamının mekanik ve sıcaklık gibi etkiler türleri var. Mekanik etki suyun hava ile karşılaştırıldığında daha fazla yoğunluğa sahip olması ile ilgilidir, ısı etkisi hava kıyasla daha fazla ısı kapasitesi ve ısı geçirmesi ile belirlenir. Belli hareketler yaparak suyun daha düşük hararetine dayanacak olur ve bu etken vücuda takviye etkiliyor. Suda bulunan öğretime özel türü özgür, hafifletici elementlerden, spor kurallarının imitasiyasına oluşan yüzme. Ayrıca su topu spor dalının imitasiyasına, suyun derinliğine doğru yapılan hareketlerden oluşan az ve çok hareketli oyunlar var. Suyun kaldırma gücünün etkisi altında tartıyı azaltmak da mümkündür.

Su Sesi ile Tedavi

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre su sesinin insan psikolojisi üzerinde olumlu etkisi vardır. Gergin anlarınızda uzaktan gelen su sesinin sizi de rahatlattığına şahit olmuşsunuzdur. Bazı bölgelerde ruhsal bunalımları olan hastalara, su sesi ile terapi yapıldığı ve olumlu sonuçlar alındığı gözlenmiştir. Su ile tedavi eden İranlı doktor akuaterapi ve su ile tedavi hakkındaki bilgilerin yayılmasına öncülük etmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder