ÖNE ÇIKAN KONULAR

İPUÇLARI

12 Mart 2017 Pazar

İnsan Psikolojisini Olumlu Yönde Etkileyen 5 Ev Bitkisi

Ev bitkisi yetiştirmek salonda, balkonda veya odada hoş bir görüntü verir. Ayrıca insan psikolojisi üzerine olumlu etki eder. Amerika bilim adamları özel araştırma yaparak, insan psikolojisini olumlu yönde etkileyen ev için yararlı 5 bitkinin adını açıkladı.

Hava temizleyen İç Mekan Bitkileri

Doğa psikolojimizi olumlu yönde etkiler. Bunun gibi evinizde yetiştireceğiniz beş bitki ile bulunduğunuz ortamı temizlerken psikolojinizi de olumlu yönde etkileyebilirsiniz.
İngiliz sarmaşığı: 
Diğer sarmaşıklara göre daha özel ve sıra dışı özelliklere sahip bir bitki olan İngiliz sarmaşığının en önemli özelliği ortamdaki karbondioksiti emme yeteneğidir.  Bitki havadan ağır metal tuzları, toksinleri yutarak temiz hava yaratır. Bu bitkiyi özellikle karayolu kenarında veya evlerin alt katlarında oturanların, bodrumda çalışan insanların bulundurması önerilir.
Bambu palmiye
Eğer bu bitkiyi edinmek istiyor ama bakımından dolayı tereddüt ediyorsanız korkmayın. Onu sadece birkaç saatlik güneş gören bir yere koymanız yeterlidir. Sık sık su vermek de gerekmez, ama havayı çok güzel temizler.
Spafilium: 
Bu güzel gül evinizdeki tüm toksinleri yok etmek için çaba göstermektedir. O aseton, benzin ve çeşitli alkolleri "yutma" gücüne sahiptir.
Palmiye "Lady": 
Bu zarif "hanım" bir çok diğer bitkilerden farklı olarak, zararlı çirklendiricilerden havayı temizler, insanı solunum sistemi için faydalı olan mineral tuzlarla sağlar. Bu yüzden de onu evde tutmak oldukça faydalıdır.
Kauçuk ağacı: 
Mütevazı "nine" gülü verimli şekilde havayı temizler ve yeniler. Pratik olarak ise hiçbir alerji yaratmaz. Bu yüzden de onu rahatlıkla yatak odasına ve çocuk odasına koymak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder