ÖNE ÇIKAN KONULAR

İPUÇLARI

9 Mart 2017 Perşembe

Hamilelikte Doğru Beslenme

Dünyaya bebek getirme heyecanı yaşayan anne adaylarının en çok merak ettiği konuların başında hamilelikte doğru beslenme listesi gelir. Hamilelik boyunca nasıl bir beslenme listesi takip edeceğiniz hakkında bu yazımızı okuyarak fikir edinebilirsiniz.

Hamileliğin özellikle ilk üç ayında yağsız, kokusuz, baharatsız gıdaların tüketilmesinde fayda var.

Bu zaman zarfında hamile kadınlar istedikleri her yemeği yiyebilirler, ama yediği gıdalar genetik kodu değiştirilmemiş gıdalar olsun. Annenin gıdasını balık, süt ve süt ürünleri teşkil ederse iyi olur. Eğer bu gıdalar annede mide bulantısına neden olursa, az ve sık sık öğünlerle tüketmeye çalışmalıdır. Hamile kadın bünyesinde katkılı gıdalardan uzak durmalıdır.

Anne Adaylarının Uzak Durması Gereken Gıdalar
* Sosisler, işlenmiş et ürünleri 
* Asitli içecekler 
* Hazır şekerleme ürünleri.

3 ay sonra hamile kadınlar gıdalarına daha dikkatli davranmalıdırlar. 3 ayından doğuma kadar anne hem kendisi, hem de çocuğun sağlığı için gıdasına daha özen göstermelidir. Bu zaman zarfında anneler gün içinde 5-6 kez gıda almalıdırlar.

Kabul ettikleri gıdaların arasında meyve, süt, yoğurt ne kadar çok olursa, o kadar iyi olur.

Hamileler haftada en az 2 kez et yemelidir. Hamile kadın yediği ete dikkat etmelidir. Et ve et ürünlerinin iyi pişmesi gerekir ki, hamilelerde hayvan kökenli hastalıklar baş vermesin.

Hamile kadınlar haftada 1 kez balık yemeleri gerekir. Omega 3 yönünden en zengin balıklardan biri olan somon balığı önerilmektedir.

Hamilelerin akşam yatmadan önce meyve ve zeytin yemeklerinde fayda var.
Her gün birkaç tane ceviz, badem, incir kurusu yemek hamile kadının Omega 3 yağına olan ihtiyacını az da olsa önler.
Hamile kadın gün boyunca bol su veya açık renkli çay içmelidir.
Hamilelik sırasında annenin ağırlığı 10-14 kg artabilir.
Hamile kadın her gün yaya dolaşmalıdır. Hamilelik sırasında yüzmek, yoga ile uğraşmak ve hamile kadınlar için tasarlanmış spor türleri ile meşgul olabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder