ÖNE ÇIKAN KONULAR

İPUÇLARI

3 Ağustos 2018 Cuma

Evde dondurma nasıl yapılır - kolay tarif

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez serinlik kaynaklarından biri de dondurmadır. Peki, dondurmanızı yüzde yüz doğal evdeki malzemelerle yapmaya ne dersiniz? İşte, enfes ev yapımı kilo aldırmayan diyet dondurma tarifi ve püf noktaları...

Üç malzemeli dondurma tarifi

Malzemeler: 4 adet olgun muz, 1 yemek kaşığı bal, 7-8 adet ceviz içi
Derin dondurucudan donmuş halde çıkardığınız muzları 1-2 dakika oda sıcaklığında bekletin, ardından mutfak robotunun içine alın. Muzları yavaş yavaş ezin ve muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın. 
Öncelikle muzların kabuklarını soyup dilimleyin. Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1 gün, eğer zamanınız azsa en az 4 saat bekletin. 
Dilerseniz bu şekilde hafif kremamsı olarak kaselere alabilir, cevizle servis edebilirsiniz. Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı bir kaseye aktarıp üzerini cevizlerle süsledikten sonra derin dondurucuda 15 dakika kadar bekleterek afiyetle tüketebilirsiniz. 
Evde dondurma nasıl yapılır sorusuna cevap sunmaya çalıştık. Konu ile ilgili görüşlerinizi ve sorularınızı aşağıda yorum kısmına yazabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder