ÖNE ÇIKAN KONULAR

İPUÇLARI

13 Ağustos 2017 Pazar

Muz Nasıl Saklanır, Nasıl Muhafaza Edilir?



Muz depolamak
 konusunda önce bilmeniz gereken ilk ve belki de tek kural muzları buzdolabında, özellikle olgunlaşmadan önce tutmaktan kaçınmaktır. 
Muzlar tropik meyvelerdir ve genel olarak tropik meyveler soğuk depolanmaya karşı dayanıklı değildirler. Bu nedenle muzu saklamak için en iyi yol özellikle yeşil olduklarında ve henüz olgunlaşmadıklarında oda sıcaklığıdır, asla buzdolabında değil.
Muzu buzdolabında muhafaza etmek olgunlaşmamış muzu olgunlaştırmak için meyvenin yeteneğini durdurabilir. Uzmanlara göre muzun olgunlaşma sürecini devam ettirmek bile mümkün olmayabilir.
Bir muz olgunlaştıkça, tatlı, yumuşak, daha aromatik hale gelir. Bu renk değişikliği, meyvenin kötü gittiğine dair bir işaret değildir. Olgunlaşma sürecinin doğal bir parçası ve daha fazla renk değişikliği ile muz genellikle daha tatlı hale gelir.
Muzları buzdolabında soğutmakta ısrar ederseniz bunun için siyah beneklerin olmasını bekleyin. Bu siyah muzlar, yine de biraz korkutucu görünse bile kullanılabilirler. Özellikle pasta yapımı için ideal haldedirler.
Muzları olabildiğince uzun süre taze tutmanın en iyi yolu, hâlâ biraz yeşil olduğunda onları satın almak ve yemek hazır olana kadar oda sıcaklığında bekletmelerini sağlamaktır. Onları bir torbaya veya kapalı bir alana koymayın; bu sadece olgunlaşma sürecini hızlandırır. Onları buzdolabına koymaya çalışırsanız, meyve biraz kahverengileştikten ve olgunlaştıktan sonra yapın, ancak o zaman bile, yemek için birkaç gününüz kaldı demektir. Muz derin dondurucuya konur mu derseniz bu iyi bir fikir sayılmaz.
Olgunlaşan muzun rengi zamanla siyaha dönüşecek. Ve eğer bu sizi rahatsız ediyorsa, karartılmış bir muz yemenin veya kullanmanın yanlış bir şey olmadığını unutmayın; belki de bir dahaki sefer buzdolabına, derin dondurucuya veya buzluğa muz koyarak saklamaya çalışmamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder