ÖNE ÇIKAN KONULAR

İPUÇLARI

8 Mart 2016 Salı

Bremen Nasıl Bir Şehirdir?

Sekizinci yüzyılda kurulan ve günümüzde kadar geçen zamanda tarihi dokusunu koruyarak gelişimini sürdüren Bremen şehri Avrupa'nın en önemli butik şehirlerinden biridir. Tarih yolculuğuna çivi yolundan yürüyerek başlamak ve masal tadında bir gezi yapılabilecek eşsiz bir nehir kentidir. Bremen mızıkacıları hikayesi bu topraklarda yaşanmıştır.

Bremen Şehri Nerededir?

81,5 milyon nüfuslu Almanya Federal Cumhuriyetinin 16 eyaletinden biri olan Bremen eyaleti, Bremen ve Bremerhaven kentlerinden oluşmakta olup, Bremen şehri eyaletin başkentidir. Almanya' nın kuzeybatısında yer alan Bremen Weser nehrinin kıyısında yer alır. 787 yılında Charlemagne (Şarlman) zamanında kurulan şehir, dönemin önemli ticaret merkezi konuna gelmiştir. Kutsal Roma Germen İmparatorluğu zamanında Özerk bir devlettir. Daha sonra 1871 de kurulan Alman birliğinde Almanya' ya dahil olmuştur.

Bremen İklimi Nasıldır?

Bremen şehri yazları sıcak olmasına rağmen yağışlı olması sebebiyle de ılıman bir iklime sahiptir. En kurak geçen aylarda bile yağış miktarı oldukça fazladır.
Yaklaşık 547 bin nüfusuyla Almanya Federal Cumhuriyetinin 10. büyük kenti konumundadır. Ancak nüfusuna oranla ülke ekonomisine katkısı açısından oldukça önemli yerdedir. Bremen şehri sanayi ve liman kenti olmasının yanında şehir içi ulaşımı açısından en rahat ulaşım yapılabilen şehirlerden biridir. Şehir içi ulaşımın nerdeyse tamamını tramvay kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bremen'de Gezilecek Yerler

Bunun yanında ülkedeki önemli bir tarih şehirlerinden biridir. Şehrin tarihsel dokusu korunmuş olup, Altsadt anlamına gelen eski şehir en dikkat çekici bölgesidir. Tarihsel süreç açısından uzun süre önce kurulması sayesinde Şarlman döneminden Rönesans'a kadar nerdeyse tüm mimari akımları bir arada görülmektedir. Şehrin simgesi haline gelmiş olan kedi, köpek, eşek, horoz heykelinden oluşan Bremen Mızıkacıları heykeli şehir ziyaretleri esnasında oldukça ilgi çekmektedir bu heykel, müzisyen olma hayaliye Bremen' e doğru yola çıkan bu hayvanların hikâyesini anlatan Grim Kardeşlere ait bu eserin simgesidir. Şehirdeki UNESCO dünya mirasına girmiş eserler; yerel yönetim binası (rathouse), Bremen Roland heykeli tarihi görünümün simgeleri özelliğindedir. Ayrıca tüm bu tarihi eserleri gezerken şehir rehberine gerek olmadan gezi tamamlanabilir. Çünkü tüm bu rota boyunca iki bin adet çivi yerleştirilmiş olup, bunları takip etmek yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder