ÖNE ÇIKAN KONULAR

İPUÇLARI

8 Mart 2016 Salı

Kinesis Sporu

       

Beden ve ruh sağlığı için faydalı bir spor olan kinesis sporu bir dizi egzersiz hareketleri bütünüdür. Gelişen teknoloji ile birlikte çeşitli spor aletleri ile ortaya çıkan modern egzersiz yöntemleri sayesinde hem eğlenceli hem de sağlıklı spor yapılabilmektedir. Örneğin son dönemlerde iyice yaygınlaşan ve geniş kitlelere ulaşan Kinesis sporu oldukça ilgi çekmekte ve faydalı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Kelime anlamı hareket olan Kinesis; İtalyanlar tarafından bulunmuş olup, Alpha, beta, gamma ve delta adı verilen dört makara sisteminden oluşur. Bu makara ve kablo sitemi ile dört farklı açıdan her yöne hareket edebilmeyi sağlayan ve vücudun doğal hareketlerine uyarlanarak yapılan kuvvet egzersizi sistemidir. Sadece kuvvet egzersizi değil aynı zamanda denge, esneklik, koordinasyon gibi temel egzersizlerin yapılmasını da sağlar.

Kinesis sporunun yapılabilmesi için alpha, beta, gamma ve delta denilen modüllerin duvara sabitlenmesi gerekmektedir. Yani Kinesis Duvarı denilen sistemin oluşturulması gerekmektedir. Her modül yan yana yerleştirilir ve sırasıyla egzersiz çalışmaları yapılır. Direnci kişiye göre ayarlanabilir. Çok fazla yer kaplamayan bu sistem evlere de rahatlıkla kullanılabilir.

KİNESİS VÜCUDUN HANGİ BÖLÜMLERİNİ ÇALIŞTIRIR?

Bütün vücut kaslarının aynı anda çalışmasını sağlar.
Tüm eklemlerin doğal açılarını kullanarak hareket etmesini sağlar.
İskelet sistemini doğal pozisyonda çalıştırır. Omuz, bel, göğüs ve sırt kasları gibi birden fazla kas kümesinin çalışmasını sağlar.

KİNESİSİN FAYDALARI

Kinesis beden ve zihin bütünlüğü sağlayarak vücudun, esneklik, dayanaklık ve kuvvetini arttıran bir çalışma türüdür.
Alışılmış yöntemlerin dışında farklı bir spor yöntemi ile çalışılmasını sağlar.
Kas ve iskelet sistemimizin güçlenmesini sağlar. Bir hareketle birden fazla kasın çalışmasının sağlar.
Boyun ya da bel fıtığı rahatsızlığı olanların eğitmen eşliğinde yapacakları egzersizler sayesinde sorunlu bölgelerin güçlenmesini sağlar.
Kuvvet ve koordinasyon ihtiyacı duyan rehabilitasyon hastalarının gelişimine olanak sağlar.

İskelet sisteminin doğal porsiyonunda çalıştırdığı için duruş bozukluklarının düzelmesini sağlar.
Özellikle kadınlarda menopoz öncesi kasların geliştirilmesini sağladığından oldukça önemlidir.

Kişiye özel egzersiz yapılmasını sağlar. Yani kişinin spor yapmadaki önceliğine göre egzersiz programı oluşturulmasına olanak sağlar.
Daha fazla kalori yakılmasını sağlar.
Eğlenceli bir şekilde spor yapılmasını sağladığından sıkılmadan verimli ve pozitif çalışma yapılasını sağlar.
Kullanılması oldukça basittir. Herhangi bir antrenör olmadan da çalışma yapılabilir.

Kinesis egzersizleri evde nasıl yapılır 

Kinesis sporu felsefesi

Kinesis ile zayıflama gibi kinesis üzerine aradığınız tüm bilgilere ulaşabileceğiniz kinesis sporu e kitabını play store aracılığıyla https://play.google.com/store/books/details?id=TaG8DwAAQBAJ adresinden ya da kobo kitaptan https://www.kobo.com/tr/tr/ebook/kinesis-sporu adresinden kolayca satın alabilirsiniz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder